DONES és un projecte gestat per la Comissió de Coeducació de l’IES Damià Huguet entorn a la commemoració del Dia de la Dona, al 8M del curs passat.

L’educació en valors és un dels aspectes més important de la nostra línia educativa i amb aquest projecte aprofitam per treballar el tema de la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits.

El projecte pretén visibilitzar les dones campaneres, anònimes o conegudes, que han destacat i destaquen en àmbits privats o públics de la nostra societat: en la vida privada, en el món laboral, en l’art, en la cultura, en l’esport, en la música, en la política… ja siguin pioneres o continuadores d’una feina d’anys. En definitiva, volem destacar la seva lluita i el seu esforç per obrir camí i complir somnis en un món que avença cap a la igualtat. També aprofitam per treballar els valors que inculquen les dones que prenen iniciatives en tasques o àmbits tradicionalment ocupats per homes.

En aquesta primera edició (el projecte pretén tenir continuïtat), a mode de presentació, hem fet una petita selecció de dones de professions i aficions diverses, només un tast de la gran quantitat de dones que som conscients que hi podríem incloure, que són importantíssimes en la nostra societat i que inspiraran les nostres dones del futur.

De cadascuna d’aquestes dones, a partir d’una entrevista prèvia, se n’han anat elaborant les biografies per culminar aquesta edició del projecte amb el calendari del 2022 que teniu a les mans.

En aquest projecte, duit a terme per l’alumnat de 2n d’ESO i els Departaments de Llengua Catalana, Llengua Castellana i Educació Plàstica, es treballen també aspectes curriculars com ara la recerca d’informació, l’elaboració d’entrevistes i posteriors biografies i diferents tècniques de dibuix, com el retrat.

Som conscients que és una tasca molt ambiciosa i que mai no es poden incloure d’un cop totes les dones que ens agradaria, però, precisament per això, deixam obert el projecte perquè es pugui seguir completant als cursos vinents. Considerau-ho, doncs, una petitíssima mostra de les representants femenines destacades de la nostra societat perquè, per un motiu o altre, totes mereixen un reconeixement.

Finalment, la recaptació aconseguida amb la venda del calendari serà íntegrament donada a associacions que lluiten contra el masclisme i ajuden dones en situacions de vulnerabilitat per aquest motiu.

En aquest projecte, a més de l’alumnat i el professorat de 2n d’ESO i la Comissió de Coeducació, hi participen els Ajuntaments de Campos i de Ses Salines i per això hem d’agrair la seva col·laboració.

Junts anirem fent passes per seguir treballant, amb fermesa, per la igualtat.

COMISSIÓ DE COEDUCACIÓ IES DAMIÀ HUGUET

Apol·lònia Adrover Fullana

Apol·lònia Adrover Fullana

Cuinera

Poli Bauçà Gil

Poli Bauçà Gil

Cantant

Maria Bonet Rigo

Maria Bonet Rigo

Primera batlessa de Ses Salines

Arantxa Boyero Lirón

Arantxa Boyero Lirón

Fotògrafa

Alejandra Carrizo Rodríguez

Alejandra Carrizo Rodríguez

Directora de corals

Antònia García Uréndez

Antònia García Uréndez

Política i sanitària

Antonia i Catalina Garí Orell

Antònia Garí Orell i Catalina Garí Orell

Primeres xeremieres de Ses Salines

Antònia Aina Roig Clar

Antònia Aina Roig Clar

Primera sibil·la de Ses Salines

Marta Rosselló Serra

Cuinera

Aina Rosselló Sitjar

Aina Rosselló Sitjar

Taxista

Catalina Socías Martínez

Catalina Socías Martínez

Empresària i decoradora d’interiors