Distribució horària

Matèria Sessions
Àmbit científic i matemàtic 10
Àmbit lingüístic i social 9
Àmbit llengües estrangeres 3
Educació Física 2
Educació plàstica, visual i audiovisual o Música 2
Optativa 2
Tutoria 1
Religió/Atenció educativa 1

Educació plàstica o Música

Els alumnes de 3r d’ESO han d’escollir una opció entre:

Matèria Observacions
Educació plàstica, visual i audiovisual Aquesta assignatura va dirigida als alumnes amb un interès o sensibilitat per l’Art i el món de la cultura audiovisual, que tenen una habilitat per traçar i crear allunyant-se dels estereotips o convencionalismes. També per a aquells alumnes que volen aconseguir una base adequada per als estudis com l’enginyeria, l’arquitectura o el disseny.
Música La Música és un element de gran valor en la vida de les persones. Aquesta assignatura proposa un estudi diferenciat de la Música tant en el coneixement teòric del seu llenguatge no verbal, com a l’àmbit pràctic (instrumental, vocal i dansa).

Matèries específiques d’opció

Els alumnes de 3r d’ESO han d’escollir una opció de les matèries següents:

Matèria Observacions
Cooperació i serveis a la Comunitat Aquesta matèria t’ajudarà a ser una persona més participativa i compromesa amb la societat en què vius.

Aprendràs hàbits saludables, prendràs consciència de la problemàtica social que t’envolta, proposaràs solucions als reptes, coneixeràs entitats de voluntariat i afavoriràs la teva autoestima personal.

Per fer-ho, participaràs en sessions pràctiques, amb diversitat d’eines, prioritzant el treball cooperatiu i reflexiu, sempre connectat a la realitat més propera.

Cultura clàssica II A CULTURA CLÀSSICA aprendrem:

Qui eren Ἀθἠυα, Ζεῡς, Κἀος, Άφρωδιτή, …

Per què anaven despullats els esportistes grecs.

Per què parlam com parlam.

I moltes coses més!!!

Introducció a la Filosofia

La intenció de la filosofia és despertar la curiositat a partir dels nostres propis recursos intel·lectuals i també de l’herència que ens ha deixat la història d’aquest saber. Definir la filosofia és al mateix temps difícil i senzill. Filosofia significa “amor al saber”, ganes d’aprendre i comprendre. Activitat que no hauria de reduir-se a estar assegut en una cadira set hores i emmagatzemar informació que perdrem al cap de poc temps. Com va dir el gran filòsof Kant: “No podem ensenyar filosofia podem ensenyar a filosofar”.

Recursos digitals II Matèria dirigida a l’alumnat que vulgui millorar el seu coneixement de les TIC. Es treballarà la creació de continguts digitals, la comunicació i difusió a la web, la ciutadania digital i el pensament computacional.
Segona llengua estrangera: Alemany Aquesta matèria va dirigida a qualsevol persona que tingui ganes d’aprendre una llengua nova. Per la satisfacció de parlar una altra llengua, i per l’oportunitat de conèixer i comprendre el món, la història i la cultura que hi ha darrere l’alemany.