Informació matèries optatives – 3r d’ESO
Educació plàstica, visual i audiovisual
Crear un ninot pel fogueró de Sant Antoni, dissenyar un logotip personal, gravar un anunci de televisió, alegrar el Guernica de Picasso… Tot això forma part de l’assignatura d’Educació Plàstica de 3r d’ESO. Si t’interessa l’art, i vols posar a prova les teves habilitats en projectes individuals i grupals…
Aquesta és la teva opció!
Música
La Música és un element de gran valor en la vida de les persones. Aquesta assignatura proposa un estudi diferenciat de la Música tant en el coneixement teòric del seu llenguatge no verbal, com a l’àmbit pràctic (instrumental, vocal i dansa). Posarem en pràctica la música que ens agrada i que escoltam, de distints repertoris de música popular i de música moderna. L’aula de música del nostre institut està ben equipada per poder dur a terme interpretacions i arranjaments de tots tipus d’estils musicals de manera individual, en petit grup i en gran grup. Aprendrem, sobretot, a gaudir de la música i que aquesta pot formar part de la nostra vida.
Cooperació i serveis a la Comunitat
Aquesta matèria t’ajudarà a ser una persona més participativa i compromesa amb la societat en què vius.
Aprendràs hàbits saludables, prendràs consciència de la problemàtica social que t’envolta, proposaràs solucions als reptes, coneixeràs entitats de voluntariat i afavoriràs la teva autoestima personal.
Per fer-ho, participaràs en sessions pràctiques, amb diversitat d’eines, prioritzant el treball cooperatiu i reflexiu, sempre connectat a la realitat més propera.
Cultura Clàssica II
A CULTURA CLÀSSICA aprendrem:
Qui eren Ἀθἠυα, Ζεῡς, Κἀος, Άφρωδιτή…
Per què anaven despullats els esportistes grecs.
Per què parlam com parlam.
I moltes coses més!!!
Introducció a la filosofia
T’agrada donar la teva opinió, conèixer altres punts de vista i aprendre de temes diferents? Si és així, aquesta és la teva assignatura. La filosofia és una paraula grega que significa “amor per la saviesa”. Per tant, és un camp de coneixement molt ampli on parlarem i valorarem punts de vista diferents sobre temes molt diversos com la diferència entre veritat i la suposició, la diferència entre el que està bé i el que està malament, la ciència i la seva influència en el nostre dia a dia… En definitiva, si vols reflexionar sobre temes molt diferents de forma activa i oberta t’hi esperem.
Introducció a les tècniques experimentals
Aquesta assignatura ens permet comprovar in situ les situacions que tractam a l’aula, donam una visió aplicada als estudis teòrics. Es faran treballs al laboratori relacionats amb les ciències experimentals.
Recursos digitals I
A Recursos Digitals II aprofundirem en el món digital amb sabers nous i diferents dels que has treballat fins ara. Aprendràs a utilitzar eines més avançades que t’ajudaran a treballar millor, ser més productiu i fins i tot començar a programar.
📡 Connecta’t i organitza’t com un pro
Anirem més enllà del simple ús de la tecnologia: sabràs com organitzar-te de manera eficient, gestionar el teu correu i treballar al núvol compartint carpetes i documents amb els teus companys. Tot per fer la teva feina de manera més àgil i ordenada.
🧩 Treballa en equip i aprofita el teu temps
Descobriràs eines que t’ajudaran a planificar, repartir tasques i presentar idees d’una manera pràctica i creativa. Aprendràs a col·laborar en grup com si fossis part d’un projecte real, millorant la teva organització i aprofitant millor el teu temps.
🧠 Programa i entén com pensa la tecnologia
Entraràs en el món de la programació amb llenguatges visuals senzills que et permetran crear petits programes o jocs. També començarem a entendre com funcionen algunes tecnologies actuals com la intel·ligència artificial, els simuladors o l’automatització.
Recursos Digitals II t’ajudarà a treballar millor, pensar en digital i fer servir la tecnologia com una eina útil i creativa. T’hi apuntes? 🚀
No cal haver cursat Recursos Digitals I per apuntar-t’hi, tot i que és recomanable per aprofitar millor els continguts i l’enfocament del curs.
Religió catòlica
L’assignatura de Religió és una àrea del currículum que ens ajuda a comprendre la dimensió humana i transcendent de la vida.
És una àrea transversal i, per tant, t’ofereix la possibilitat d’interaccionar el que vas aprenent a altres àrees.
L’assignatura ens mostra unes pautes on poder parlar d’Ecumenisme i de relacions interreligioses.
No podem entendre el món mediterrani i la civilització occidental sense conèixer el fet religiós.
El fet religiós ens obre la finestra a poder descobrir aspectes culturals del nostre entorn i quines són les nostres arrels tant culturals com religioses.
La centralitat de la persona és primordial, i els cristians tenim com a referent màxim a Jesús de Natzaret.
Durant els diferents cicles formatius se t’oferiran pautes per poder trobar resposta a les teves inquietuds internes i descobriràs valors que no caduquen els quals ens ajuden a transformar de manera positiva la nostra societat, que en llenguatge religiós no vol dir altre cosa que construir el Regne de Déu aquí, avui i ara.
Segona llengua estrangera: Alemany
Aquesta matèria va dirigida a qualsevol persona que tingui ganes d’aprendre una llengua nova i estigui interessat en conèixer d’altres cultures. És
recomanable tenir coneixements bàsics en llengua alemanya o haver cursat almenys un any l’assignatura en anys anteriors.
Taller de finances i consum responsable
Vols gestionar bé els teus doblers? Ser capaç de tenir recursos i eines per fer realitat els teus projectes personals? Contribuir a la millora del medi ambient i la societat? Entendre una nòmina?
En aquesta matèria/taller adquiriràs concepte financers bàsics i eines per a ser més independent, conscient i contribuir al teu benestar present i futur.
També, t’ajudarà a prendre decisions racionals, a tenir pensament crític i a contribuir a la millora del teu entorn. Aprendràs a consumir de manera conscient i sostenible.
Per fer-ho, participaràs en sessions pràctiques, que prioritzaran el treball cooperatiu i per projectes, i, sempre, connectat a la realitat més propera (Campos, Ses Salines, Mallorca, Illes Balears).
Alguns dels sabers bàsics que treballaràs són: 📈economia, 💳bancs, 📓pressupost personal, 💰estalvi, 💶inversió, 🛒inflació, 🛍️consum responsable, 😅endeutament responsable, 🤕assegurances, 📝contractes, 🧾factures, ⚖️impostos, 🧑🦳pensions, 🌱sostenibilitat, 💪treball digne, 💜igualtat…