25N Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones


Les germanes Mirabal  foren tres germanes dominicanes que s’oposaren ferventment a la dictadura de Rafael Leónidas Trujillo. Dues d’elles foren empresonades, violades i torturades en diverses ocasions i, finalment, el 25 de novembre de 1960 foren assassinades pel dictador.

El 1999, l’ONU va convertir aquesta data en el “Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones”i l’IES Damià Huguet ha volgut participar en aquesta commemoració.

 Juntament amb més de 140 centres educatius de les Illes, el nostre Centre s’ha  sumat a la iniciativa del col.lectiu “Feminisme a l’escola” que ha coordinat una sèrie d’actes conjunts per fer visible la problemàtica de la violència masclista als nostres dies, conscients del paper fonamental de l’educació per a la prevenció i eradicació de tot tipus de violències a la nostra societat.

Durant aquesta setmana s’ha treballat el tema a les tutories amb diferents materials audiovisuals i s’han anat penjant, als diferents panells de l’entrada,  informacions relatives a les dades sobre la violència de gènere a la nostra societat, treballs realitzats des de diferents matèries i als canvis d’hora ha sonat música reivindicativa sobre el tema. Així mateix s’ha convidat tothom a venir  avui vestits de negre i lluir un dels  llacets de color  lila que hem preparat  com a senyal de condemna a la violència masclista.

Una estona abans de l’esplai ens hem concentrat tots al pati per llegir el manifest consensuat  a tots els centres i hem fet un minut de silenci per  les víctimes.

Des de la Comissió de Convivència i Coeducació  consideram  fonamental seguir treballant en aquesta línia i donam les gràcies a tota la comunitat educativa per la seva exemplar participació.