#25N a l’IES Damià Huguet


Avui hem commemorat el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones al nostre centre.
Des de fa uns dies, en els diferents grups s’ha anat treballant, especialment des de les tutories, però també des de diferents matèries, per conscienciar l’alumnat del problema que suposa avui dia la violència masclista, i per contribuir, en la mesura d’allò possible, a la seva prevenció des de les aules.
És una tasca que intentam traslladar al nostre dia a dia, però en aquesta jornada especial s’han realitzat cartells anunciant la commemoració i també s’han exposat les tasques contra la violència masclista que es fan a les aules. També hem muntat una taula amb les noves adquisicions de llibres de contingut feminista per a la biblioteca del Centre.
Sumant-nos a les accions que s’organitzen a pràcticament tots els centres de Mallorca, un grup d’alumnes han llegit, un poc abans de l’esplai, un manifest denunciant aquest problema i s’ha fet un minut de silenci per les víctimes mortals d’aquest tipus de violència.
Hem posat a l’abast de l’alumnat llacets liles i polseres reivindicatives per poder lluir durant la jornada.
A part d’aquests actes puntuals, un grup d’alumnes del Centre participa amb una fotografia que denuncia violència masclista a una exposició itinerant conjunta de més de 80 centres i que recorrerà tots els instituts participants al llarg d’aquest curs.
Així mateix, en els propers dies, afegirem a aquestes activitats una obra teatral sobre la temàtica esmentada que podrà veure l’alumnat de 1r a 4t d’ESO i FPB i la projecció d’una pel·lícula i la realització d’un cinefòrum per als de Batxillerat.
Per acabar, una representació d’alumnes de l’IES ha assistit a un acte simbòlic, organitzat per l’Ajuntament de Campos, amb representació de tots els centres educatius del poble, on han realitzat la lectura d’un manifest elaborat per l’alumnat de 4t d’ESO.