Visita hospital Manacor


Dimarts, 15 d’octubre els alumnes d’anatomia de primer de batxiller juntament amb un grup de quart d’ESO vam realitzar una visita a l’Hospital de Manacor.

Allà ens va rebre la gerent de l’hospital acompanyada d’altres càrrecs del centre. Ens van fer una xerrada de la història, funcions i els serveis de l’hospital, i ens va cridar molt l’atenció la quantitat de diferents professionals que podem trobar a un hospital des de metges i infermers fins a advocats i personals de neteja entre molts d’altres.

Posteriorment, varem visitar els diferents servidors informàtics de l’hospital i ens va sorprendre la seva complexitat tant de emmagatzement d’informació com de la protecció de dades. Tot seguit, vam fer un recorregut per els arxius i ens van explicar com estaven organitzades les diferents històries de tots els pacients.

En el laboratori d’anàlisis varem observar alguns instruments i les seves funcions, com per exemple: un analitzador automàtic, centrifugues, microscòpics, diferents tipus de sang preparades per utilitzar-les, etc. Després varem anar en el servei d’esterilització de materials quirúrgics on vam poder veure com es netejaven i esterilitzaven perquè es poguessin tornar a utilitzar.

Llavors anàrem a la zona de Pediatria, ens van explicar sobretot d’importància del mètode “Pell amb pell”. També varem veure la unitat de neonats.

Per acabar, varem fer un taller de neteja de mans, per aprendre la millor manera de rentar-nos les mans perfectament.

Ens va semblar una experiència molt interessant ja que vam poder veure de més aprop el funcionament i entendre un poc mes les funcions de cada membre de la comunitat hospitalària.