Visita ADEMA


Un equip d’investigadors i d’alumnes de l’escola d’odontologia ADEMA adscrita a la Universitat de les Illes Balears, sota la direcció de la doctora Nora López, han vengut a l’institut per dur a terme un estudi epidemiològic sobre l’estat de salut bucodental de la població jove de Mallorca. L’estudi vol fer una radiografia de l’estat de salut bucodental del jovent mallorquí i posar-lo en relació amb variables antropomètriques, d’higiene, salut, alimentació, socieconòmiques i d’hàbits. De moment, l’estudi constata una menor presència de les càries que en estudis anteriors i una major incidència de les afeccions de genives. Les causes d’aquests canvis són encara objecte d’investigació. L’estudi abasta una població de 900 joves de Mallorca i els alumnes de l’institut s’hi han sotmès de grat i bon humor, cosa que tots, i la ciència, agraïm de tot cor. Volem donar les gràcies a ADEMA per haver comptat amb nosaltres per a una experiència tan interessant.