Visita a la Fàbrica Huguet Mallorca


Quan la tradició familiar de producció de rajoles hidràuliques i altres elements per a la llar i la construcció (heretada de pares a fills, en aquest cas del poeta Damià Huguet a l’arquitecte Biel Huguet) s’uneix amb el disseny de creadors del prestigi de Sybilla, Carme Pinós, J.A. Martínez Lapeña & Elías Torres entre d’altres, es produeix una meravella de possibilitats cromàtiques i combinacions modulars que esdevenen veritable art contemporani.

Amb els alumnes de 4t ESO que cursen L’assignatura d’E. Plàstica Visual i Audiovisual a I’IES Damià Huguet de Campos hem tingut la sort de poder veure’n el procés d’elaboració de molt a prop. Al marge de les rajoles, piques i altres components realitzades amb procediments artesanals utilitzant ciment, marmolina, aigua  i pigments la majoria d’origen mineral,  el professor espera que l’experiència  pugui ser d’utilitat als alumnes per dissenyar el seu propi mòdul com a exercici de moviments  de gir i traslació en el pla per cear per ells mateixos una artística xarxa modular.