Visita al taller de Ferran Aguiló


Els alumnes de 1r de Batxillerat que fan l’assignatura optativa de Volum, acompanyats del seu professor, i fent un petit trajecte amb bicicleta hem visitat fora vila, a pocs kilòmetres de Campos, el Taller de l’escultor Ferran Aguiló.

Hem mantingut amb ell una interessant conversa al voltant del seu quefer creatiu, els seus mètodes de treball, els materials que empra i les seves principals fonts d’inspiració. L’artista ha ressaltat la importància del dibuix i la necessitat de fer una maqueta com a elements imprescindibles del procés de creació. Aquestes maquetes, ha comentat, de vegades acaben agradant-li més que no pas l’obra acabada, i sol guardar-les com un tresor, ha comentat, per a la seva col·lecció privada que no posa mai a la venda. Així i tot l’artista ha deixat també via oberta als possibles canvis de rumb que de vegades apareixen quan el creador es troba immers en la realització material de les obres tridimensional a les quals s’enfronta. L’obra ha de ser un tot sempre viu i per això li interessa molt les diferents pàtines que el pas del temps pot afegir a l’escultura acabada.

Els alumnes han quedat fascinats del tracte humà, artístic i socialment reivindicatiu de l’artista en tots els temes que en la conversa amb ell han aparegut.