Visita a na Foradada


Dijous 14 de març tots els alumnes de 1r d’ESO anàrem a na Foradada un dels llocs més emblemàtics de la Serra de Tramuntana. Aquesta excursió l’hem haguda d’ajornar dues vegades a causa de la pluja, però finalment la poguérem fer i ha pagat la pena perquè l’indret és espectacular i a més, la meteorologia ens va acompanyar.

Els alumnes no han hagut de pagar cap tipus de transport perquè ens acollírem a una proposta del Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial que té entre els seus objectius la divulgació dels valors que feren que la Serra fos declarada Patrimoni de la Humanitat. I el seu pla de gestió fa especial referència a promoure activitats que contribueixin a “conèixer i estimar la Serra de Tramuntana per conservar-la”.

Podíem triar qualsevol lloc de la Serra, però ens decantàrem per aquest, perquè la bellesa del paisatge, les vistes emblemàtiques i la baixa dificultat del recorregut la feien molt recomable per a un grup gran com el nostre.

Partírem a les 8,30 de Campos, quatre busos ben plens d’alumnes, pràticament tots els alumnes de 1r d’ESO, les sis tutores i una professora de matemàtiques que també hi ens va acompanyar.
En arribar a Son Marroig, partírem per avall i camina caminaràs i envant et faràs. Riguérem molt, contemplàrem la flora, la fauna, les roques, les pedres les cabres, els ases i les someres. A mitjan dematí berenàrem contemplant la mar encalmada i a continuació per amunt s”ha dit perquè els busos ens hi esperaven. Un dels moments més divertits va ser quan vàrem haver de botar una barrera per sortir de la possessió, va ser molt divertit. Un poc abans de la una tornàrem cap a Campos, ja que necessitàvem una hora llarga per arribar-hi. Va ser un dia especial. Tot un luxe poder anar a na Forada entre setmana. Tant de bo ho puguem tornar a repetir.