Visita a l’exposicó “Barques i peixos” de Toni Catany


Els alumnes que fan l’assignatura optativa d’Educació plàstica, visual i audiovisual  a 4t de la ESO han tingut l’oportunitat de visitar l’exposició del  fotògraf de Llucmajor internacionalment reconegut Toni Catany.

Catany que realitzà fins a vuit viatges a Veneçuela, i que l’any 2010 ja havia realitzat el llibre Un Carib, el 2013, el mateix any del seu inesperat traspàs havia dissenyat un nou llibre amb el títol de Barques i peixos, per recollir una variant del seu treball ara centrada amb els peixos i barques de fusta de joguina que es va afeccionar a col·leccionar en les seves estades a Veneçuela i que una vegada al seu estudi de Barcelona fotografiava amb pictòrics i acolorits fons inventats.

Ens va semblar que la mostra era una excusa perfecta per conèixer els diferents gèneres fotogràfics ben representats a l’exposició, això és: el retrat, el paisatge i la natura morta o bodegó del qual en Catany n’era un veritable mestre, i alhora poder estimular els alumnes a realitzar in situ una pràctica pictòrica amb el procediment de l’aquarel·la a partir de les fotografies i objectes exposats al  Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor per la FTC, Fundació Toni Catany.