Concurs “Dale la vuelta”


Des del departament de Llengua castellana  hem creat un concurs  -on tots els alumnes de les diferentes etapes de l’IES DH  podien participar-hi – dins el marc de la diada de Sant Jordi. Hem aprofitat aquest concurs  per tal de conscienciar dels usos lingüístics discriminatoris existents avui en dia i que suposen un sotrac dins el camí cap a la igualtat.
 
Així, s’ha treballat el llenguatge lingüístic i no lingüístic de caire discriminatori als Refranys i a la Publicitat.. La tasca consistia que l’alumne havia d’escollir una de les varietats anteriors perquè la considerava discriminatòria per raons de cultura, religió, raça o sexe, en feia l’anàlisi pertinent i després li havia de “donar la volta” per tal que ja no fos discriminatori canviant tant el missatge lingüístic com les imatges.
 
 El jurat ha valorat la rellevància de l’anunci escollit com a mostra d’ús discriminatori i  l’originalitat en les creacions fetes pels alumnes. Destacar la implicació de moltes de les famílies en aquest projecte i el resultat positiu en l’aplicació de competències com  la lingüística, social i ciutadana, interacció en el món físic i la competència cultural i artística en el tarannà diari de les classes de llengua castellana. Així, els guanyadors han estat:
 
– Del refrany: Francesc Vicens(1r ESO F)
– De l’anunci publicitari: 
   1r cicle: Salma Aanzar (2n ESO A)
   2n cicle: Bethania Lima (1r batxillerat A)