Àngels Serafins


Heu vist aquestes darreres setmanes uns àngels pel centre? En aquest article explicam el seu origen.

Fa 3 cursos que els departaments de Plàstica i Música dediquen una hora setmanal de cada assignatura a un projecte interdisciplinar.

Enguany l’anomenam SONART, intentant fer un recorregut atractiu, amb 4 pinzellades, pels períodes més importants de la Història de l’Art i de la Música per fomentar un respecte cap a les dues disciplines artístiques.

Aquest recorregut no pretén fer memoritzar llistes interminables de dates, títols, formats, paraules claus, tècniques, museus, artistes, compositors i moviments, més bé tracta de saber extreure de cada època i moviment el per què d’aquell Art i d’aquella música? Per què pintaven o composaven així? Per què amb  aquella tècnica o aquells instruments? Podem provar aquella tècnica? podem fer la música de l’època? I, ho hem provat!

A l’època del Romànic, de monestirs obscurs i del Cant Gregorià, hem pintat els Àngels Serafins amb la tècnica al TREMP. Hem fet mescles de colors amb pigments, aigua i rovell d’ou, tal com ho feien en el aquell temps. I això és el que ens ha sortit. Espectacular la feina dels nostres alumnes de 1r d’’ESO! Enhorabona a tots!!!