Cursa solidària’2017


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

El Damià Huguet, un institut molt solidari!

Més de 4.000 euros s’han recaptat!

Manifest

Probablement us estau demanant el per què d’aquesta cursa solidària. Avui dia 22 de març, es celebra EL DIA MUNDIAL DE L’AIGUA, i és que potser nosaltres no li donem la importància que es mereix perquè obrim una aixeta i en tenim la que volem, però milions de persones del continent africà no la tenen garantida. L’accés a l’aigua potable és un dret fonamental,però per desgràcia, no totes les persones en poden gaudir; el problema és tan greu que es va haver de declarar un dia oficial, perquè tothom reflexionàs i cooperàs sobre els problemes de subministrament d’aigua potable.

Tots els infants mereixen veure complerts els seus drets, ningú no hauria de ser obligat a beure aigua contaminada o en males condicions. Sabeu com afecta la falta d’aigua potable als infants? No només afecta la seva salut, sinó també a l’educació, incrementa les desigualtats de gènere i contribueix a desprotegir els menors. Per aquest motiu ens hem involucrat en aquesta cursa a través de Save the Children Etiòpia​.

Aquest país sofreix la pitjor sequera que hi ha hagut aquests darrers 50 anys a causa del fenomen “El Niño”. Ha afectat prop de cinc milions de nins i nines que estan en risc de fam i de deshidratació. El pitjor desastre natural de la història recent d’Etiòpia ja ha afectat famílies d’una àrea de la dimensió del Regne Unit.

Però, la solidaritat no són paraules, són fets. Per això, ens hem involucrat per rehabilitar i fer pous amb aigua potable: tots nosaltres, els alumnes, professors, personal no docent i l’AMPA de l’IES Damià Huguet, l’Ajuntament de Campos, l’Agromart i Protecció Civil col·laboram perquè independentment del lloc de procedència, tots i cada un de nosaltres tenguem les mateixes possibilitats. Gràcies per la vostra col·laboració, hem guanyat aquesta batalla, però encara queda molta guerra: sempre és un bon moment per pensar, perquè cada dia d’ells és una lluita, la lluita de l’aigua.

Per què aquesta Cursa Solidària el Dia Internacional de l’Aigua?

L’accés a l’aigua és un dret humà fonamental que milions de persones al continent africà no tenen garantit. De fet, a molts països del continent africà és molt difícil aconseguir aigua neta i potable. A més, en la majoria dels caos l’aigua que consumeixen no té la qualitat suficient i això provoca problemes de salut molt greus en la població, que afecten especialment els infants.

El problema és tan greu que, fa més de 60 anys, la Declaració Universal dels Drets Humans afirmava que l’accés a l’aigua potable i el sanejament constitueix un dels drets fonamentals. Per tal de conscienciar sobre aquest fet dia 22 de març és el Dia Internacional de l’Aigua. Un dia perquè tothom -govern, ONG’s, empreses i societat civil- cooperi i reflexioni sobre els problemes del subministrament d’aigua potable.

Com afecta a la infància la falta d’aigua potable?

  • La salut: La diarrea per beure aigua en mal estat és una de les causes de la mortalitat infantil en els menors de cinc anys.
  • L’educació: La falta d’aigua en els moments de sequera provoca el tancament de les escoles i que els nins abandonin les classes.
  • El gènere: El fet que les nines i les dones siguin les encarregades d’anar a cercar l’aigua a quilòmetres de distància de casa seva -una mitjana de quatre hores diàries- fa que perdin el dret a l’educació, la millor eina per sortir de la pobresa.
  • La protecció: La necessitat de les mares de desplaçar-se a una distància tan llarga fa que deixin de tenir cura dels seus fill durant aquest temps.

A quin país ajudarem amb aquesta cursa solidària i a través de quina ONG?

Enguany ajudarem a través de Save the Children Etiòpia on la sequera d’aquest any, causada principalment pel Niño, ha afectat prop de cinc milions de nins i nines que estan en risc de fam com a conseqüència de les pitjors crisis alimentàries a Etiòpia.

La resposta de Save the Children a Etiòpia és construir riberes per evitar inundacions i, sobretot rehabilitar i fer pous per aconseguir que tenguin aigua potable diària i intentar recollir en bones condicions tota l’aigua de pluja que caigui.

Com col.labora l’Institut Damià Huguet en aquesta diada?

A les 11:15 es reparteixen les camisetes a tots els alumnes i professors (donades per l’AMPA de l’escola), camí a l’Ajuntament on davall les arcades ( a les 12:15) es llegirà un manifest per explicar la nostra participació en la Cursa Solidària.

A les 12.45 s’inicia la Cursa per tot el poble en tres modalitats -córrer, córrer i caminar, i caminar-. La meta serà a la plaça de Can Pere Ignasi on es donarà aigua i fruita a tots els participants.

Qui col.labora amb la Cursa Solidària de l’IES Damià Huguet per aconseguir pous a Etiòpia?

Hi col·laboren AMPA de l’IES Damià Huguet, Ajuntament de Campos, Agromart i Protecció Civil.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]